kata takdir, qada’ dan qadar.

masa aku balik drive tadi, banyak benda aku terpikir.
kita hidup ni kan, benda2 yang berlaku ke atas kita ni,
semua macam berantai.
from one action comes another.
kata takdir, qada’ dan qadar.
entahlaaa.
kadang2 kita manusia ni sebenarnya paranoia kita lebih.

actually i’ve got a handful of things to type.
in my head before going up to my room.
but it always ends with me forgetting every single thing.

now dah kantoi dengan bank and ayah,
i feel like going to UK after graduating. insyaAllah.
i need to.
but have i asked myself what is the purpose im there later.
i think i could summed it to a few points.

  • bayar duit ayah ¬†yang aku dah pakai.
  • settlekan duit ptptn, so balik m’sia aku dah tak hutang kat sesapa.
  • duit lebih bagi kat mak
  • kalau ada bajet lebih lagi, travel europe dan pergi gig best.

aku rasa kalau aku pi sana sure aku lagi kurus.
pasal sure aku makan roti cicah sop batu.
tapi tak per, it’s all for a good cause,
sekadar ikat perut tu macam aku tak biasa plak kat sini.
mungkin benda yang aku tak tahan masa kat sana,
ialah rumah aku.
pastu kan, i would be missing every single friends that i have here.
but it’s not that i’ll be there forever, right?
hopefully aku dapat settle semua in 2 years time,

amin.

zackkata takdir, qada’ dan qadar.

Leave a Reply